ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Σε διαγωνισμό του γαλλικού ΥΠΑΜ η ελληνική ΤΗΕΟΝ Sensors
Defence Redefined
Published on 18/07/2020 at 15:00

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΤΗΕΟΝ SENSORS έχει συνάψει κοινοπρακτική συνεργασία με τον γαλλικό κολοσσό SAFRAN ELECTRONICS & DEFENSE για την από κοινού συμμετοχή και υποβολή προσφοράς στο δημόσιο διαγωνισμό ΒΙ-ΝΥΧ που του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, για την προμήθεια 10.000 δικύαλων οργάνων νυχτερινής όρασης με χρονικό ορίζοντα 8 έτη. 

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά ελληνική εταιρία συμμετάσχει σε γαλλικό διαγωνισμό, σε μια αγορά δηλαδή που χαρακτηρίζεται από έντονο προστατευτισμό της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Η γαλλο-ελληνική κοινοπραξία θα προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός νέου οργάνου νυχτερινής όρασης, σύμφωνα με τα διδάγματα που αντλήθηκαν από πελάτες του διάσημου και best seller ΝΥΧ της ΤΗΕΟΝ SENSORS, παρουσιάζοντας ένα νέο σύστημα νυχτερινής όρασης γνωστό ως E-NΥΧ με το οποίο συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τη SAFRAN και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της, το E-NYX έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα NVG, τόσο από άποψη απόδοσης, όσο και από SWAP-C (Size, Weight, Power & Cost), εφόσον έχει επαυξημένο οπτικό πεδίο (Field of View – FOV) 47° μοιρών (από 40° που έχει άλλος τύπος της οικογένειας NYX).

Είναι επίσης ελαφρύτερο κατά 25%, διαθέτει εξελιγμένες λυχνίες 4G+ της Photonis, αλλά και εξελιγμένη εργονομία για χρήση από τους στρατιώτες ακόμη και με γάντια κατά τη διάρκεια δύσκολων επιχειρήσεων. Η προσθήκη ενός υπερσύγχρονου NVG στο χαρτοφυλάκιό της, θα επιτρέψει στη SAFRAN να παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα για τις ένοπλες δυνάμεις.

Η συνεργασία της ΤΗΕΟΝ SENSORS με τον όμιλο SAFRAN είναι πολυετής. Τον Νοέμβριο του 2017 οι δύο εταιρείες, ΤΗΕΟΝ SENSORS και SAFRAN Vectronix, είχαν ανακοινώσει τη στρατηγική συνεργασία τους σε παρόμοιο διαγωνισμό για την παροχή οργάνων νυχτερινής όρασης στις Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, η SAFRAN Vectronix επιλέχθηκε εκ νέου για να προμηθεύσει τις Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις με 8.385 νέα όργανα νυχτερινής όρασης και να αναβαθμίσει 5.700 ήδη υπάρχοντα όργανα night vision, έργο για το οποίο συνεργάστηκε και πάλι με τη ΤΗΕΟΝ SENSORS.

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, ο Γενικός Διευθυντής της ΤΗΕΟΝ SENSORS, κ. Βασίλειος Σαββαΐδης, τόνισε:

«Η νέα συμμετοχή μας στο διαγωνισμό του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, μέσα από την κοινοπραξία μας με τη SAFRAN ELECTRONICS & DEFENSE, αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική παρουσία, σε γαλλικό εξοπλιστικό πρόγραμμα. Ήδη η Γαλλία, λόγω της κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής της προσέγγισης, έχει ανοίξει έμπρακτα τους γαλλικούς εξοπλισμούς και σε άλλες μη γαλλικές ευρωπαϊκές εταιρείες.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και εφαρμόζοντας την αμυντική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Γαλλικής και Ελληνικής Δημοκρατίας, όλες οι ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν την εξωστρέφειά τους δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και στην παγκόσμια αγορά.»

Διαβάστε επίσης: Έμπρακτη ένδειξη στήριξης στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας | Οι δωρεές των τελευταίων μηνών

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This