Σερβία | Παραδόθηκαν πάνω από 15.000 παράνομα όπλα
Defence Redefined
Published on 20/05/2023 at 14:03

Οι Σέρβοι συνεχίζουν να παραδίδουν τον παράνομο οπλισμό που έχουν στην κατοχή τους δύο εβδομάδες μετά τις φονικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα.

Όπως αναφέρει το CNN Greece, μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί περισσότερα από 15.000 όπλα, περισσότερους από 2,500 εκρηκτικούς μηχανισμούς και εκατοντάδες φυσίγγια στο πλαίσιο της διορίας του ενός μήνα που έχει δοθεί χωρίς να έχουν καμία επίπτωση.

Σε δύο ξεχωριστά περιστατικά έχασαν τη ζωή τους 18 άτομα και τραυματίστηκαν 21 το Μάιο. Στο σχολείο Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ του Βελιγραδίου 13χρονος άνοιξε πυρ με ένα από τα δύο όπλα του πατέρα του σκοτώνοντας επτά κορίτσια, ένα αγόρι και ένα φύλακα. Λίγες μέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της μια 10χρονη τραυματίας της επίθεσης ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 10.

Την επόμενη μέρα ένας 21χρονος ένοπλος σκότωσε οκτώ άτομα και τραυμάτισε 14 σε χωριό νοτίως της πρωτεύουσας. Η Σερβία έχει τα υψηλότερα ποσοστά οπλοκατοχής στην Ευρώπη, ωστόσο τέτοια φαινόμενα είναι σπάνια.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Αλεξάντρ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι όσοι παραδώσουν τα όπλα θα έχουν αμνηστία στο εσωτερικό της χώρας, μεγάλη είναι η οργή για την κουλτούρα της βίας που κυριαρχεί.

Διαβάστε επίσης: Σκωτία | Αυξημένη η χρήση drones για παράδοση ναρκωτικών στις φυλακές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This