ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Σερβία | Ενίσχυση με 30 T-72MS και 30 BRDM-2MS, δωρεά από την Ρωσία – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 24/05/2021 at 13:12

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της Σερβίας Nebojša Stefanović, και ο αρχηγός του Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Milan Mojsilović παρακολούθησαν χθες την παράδοση των αρμάτων μάχης T-72MS και των τεθωρακισμένων οχημάτων BRDM-2MS που δωρίστηκαν στη Σερβία από τη Ρωσική Ομοσπονδία στους στρατώνες Mija Stanimirović στο Niš.

Πρόκειται για μια γενναιόδωρη, δωρεά από τη Ρωσική Ομοσπονδία προς τις Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις αξίας περίπου 75 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει 30 τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης BRDM-2MS και 30 εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-72 MS, βάσει συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Σότσι από τους προέδρους Vučić και Putin. 

Το πρώτο στάδιο της δωρεάς ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, με την παράδοση 11 αρμάτων μάχης T-72 και 10 τεθωρακισμένων οχήματων αναγνώρισης. Η δωρεά της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Σερβία, ολοκληρώθηκε χθες, με την παράδοση των εναπομείναντων αρμάτων μάχης και ΤΟΜΠ.

Διαβάστε επίσης: Δέκα νέα θωρακισμένα οχήματα «Miloš» για τον Σερβικό Στρατό – Φωτογραφίες & VIDEO

 “Αυτά είναι σήμερα τα καλύτερα μέσα μάχης στον Στρατό που θα παρέχουν καλύτερη προστασία στους στρατιώτες και θα κάνουν τον Στρατό μας αποτελεσματικό στην προστασία της χώρας μας και στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητάς”  είπε ο Σέρβος Υπουργός. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει σταθερότητα, ειρήνη και ασφάλεια χωρίς ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

“Η Σερβία μπορεί να είναι ισχυρή μόνο με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον στρατηγό Mojsilović και τον στρατηγό Simović, αλλά και όλους τους αξιωματικούς, που έχουν εργαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια για να διασφαλίσουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι καλά εξοπλισμένες και οι στρατιώτες μας εκπαιδευμένοι, επειδή η μεγαλύτερη δύναμη ενός στρατού έγκειται στο προσωπικό του. Έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να προετοιμάσουν τους στρατιώτες, να τους εκπαιδεύσουν, για να έχουμε σήμερα πληρώματα που είναι έτοιμα για αυτά τα νέα μέσα μάχης”, τόνισε.

Τα άρματα μάχης T-72MS είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση των T-72. Αναβαθμίστηκαν στο 61ο Ινστιτούτο Τεθωρακισμένων Αρμάτων της Ρωσίας (BTRZ).  Ζυγίζουν γύρω στους 44,5 τόνους και μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 60 χλμ /ώρα. Είναι εξοπλισμένα με πυροβόλο 125 χιλ. και διαθέτουν απόθεμα 42 βλημάτων στο εσωτερικό τους. Διαθέτουν επίσης, πολυβόλο PKT 7,62 χιλ. με απόθεμα 2.000 φυσίγγια και πολυβόλο KORD 12,7 χιλ. με απόθεμα 600 φυσίγγια.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης BRDM-2MS προορίζονται για όλες τις επιχειρήσεις στην ξηρά. Είναι εξοπλισμένα με κάμερα θερμικής απεικόνισης που επιτρέπουν τον εντοπισμό στόχων σε απόσταση 3,5 χλμ. και την αναγνώριση στόχων στα 2 χλμ. Το όχημα διαθέτει έναν σταθεροποιημένο πυργίσκο και μπορεί να χτυπήσει επιτυχώς τους στόχους του εν κινήσει. 

Διαβάστε επίσης: LRSVM Morava | Μια αρθρωτή έκδοση ΠΕΠ πολλαπλών διαμετρημάτων που θα ενδιέφερε την Εθνική Φρουρά – VIDEO & Φωτογραφίες

Δείτε το  βίντεο: 

Με πληροφορίες από: Ministry of Defence Republic of Serbia 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This