Σερβία – Αζερμπαϊτζάν | Υπογραφή επτά διμερών συμφωνιών για στρατηγική εταιρική σχέση και συνεργασία στον τομέα της ενέργειας
Defence Redefined
Published on 26/11/2022 at 13:00

Σερβία και Αζερμπαϊτζάν υπέγραψαν την Τετάρτη επτά διμερείς συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένου ενός Μνημονίου Κατανόησης (MoU) για τη σύσταση Συμβουλίου Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Επίσης υπέγραψαν ένα Μνημόνιο Κατανόησης για το Συμβούλιο Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Επιχειρήσεων μεταξύ της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και της Δημοκρατίας της Σερβίας, ανέφερε η δήλωση της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτό έγινε κατά την επίσκεψη του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ στη σερβική πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, όπου έγινε δεκτός με επίσημη τελετή. Ο Αλίεφ και ο Σέρβος ομόλογός του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είχαν διευρυμένη συνάντηση πριν από την υπογραφή των συμφωνιών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους, οι δύο πρόεδροι δήλωσαν ότι οι χώρες υποστηρίζουν η μία την άλλη στη διεθνή αρένα.

O Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν είπε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για συνεργασία στους τομείς του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ο Βούτσιτς, από την πλευρά του, είπε ότι οι συμφωνίες ανέβασαν τις σχέσεις των δύο χωρών σε νέο επίπεδο.

Ανακοινώνεται επίσης ότι τελικά ο Σέρβος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει μια ανεπίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τον Αλίεφ για τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Προηγουμένως, εξέφρασε την επιθυμία του να συζητήσει τη σύνδεση της Σερβίας με τον Trans-Adriatic Pipeline (TAP) ή τον Trans-Anatolian Natural Gas Pipeline (TANAP).

Διαβάστε επίσης: Κόσοβο – Σερβία | Συμφωνία για τερματισμό της διένεξης με τις πινακίδες κυκλοφορίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This