Σεισμός στην Τουρκία | Έφτασε στο Ιντσιρλίκ η ελληνική βοήθεια για τον φονικό σεισμό
Defence Redefined
Published on 06/02/2023 at 20:57

Την έμπρακτη στήριξή της εκφράζει η Ελλάδα στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, έφτασε στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ μαζί με ένα ρυμουλκούμενο όχημα. 

Την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων, που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ, 3 δημοσιογράφους, καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Συγκεκριμένα, ομάδα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) αποτελούμενη από 3 διασώστες και 2 γιατρούς, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση απωλειών υγείας λόγω μαζικών ατυχημάτων και καταστροφών, θα συνδράμει επιχειρησιακά τη μονάδα της ΕΜΑΚ για την αποστολή διασωστικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Η αποστολή αναχώρησε στις 17:07 με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έγραψε ότι η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη για αναχώρηση για παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Διαβάστε  επίσης: Αστυνομία Κύπρου | Αντιτρομοκρατική άσκηση “COBRA 2023” – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This