ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σαρλ Μισέλ | Καταδικάζουμε τη μονομερή δράση της Τουρκίας στην Αν.Μεσόγειο, απαράδεκτες προκλήσεις & ρητορική
Defence Redefined
Published on 30/10/2020 at 15:22

Στην εκτίμηση ότι η Τουρκία “προς το παρόν” δεν έχει επιλέξει το δρόμο της θετικής ατζέντας που της προσφέρθηκε, προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ανακοινώνοντας ότι οι 27 καταδικάζουν την πρόσφατη μονομερή δράση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις και τη ρητορική “που είναι εντελώς απαράδεκτες” και προειδοποιώντας ότι οι 27 θα επανέλθουν στο ζήτημα το Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Αρχίζει η συζήτηση για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με στόχο παράγραφο ή δήλωση του Προέδρου

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μιλώντας στον Τύπο μετά την τηλεδιάσκεψη των 27 ανέφερε τα εξής: “θα ήθελα να αναφέρω την Τουρκία, διότι αναφέραμε σήμερα την Τουρκία, και όπως γνωρίζετε, είχαμε τον Οκτώβριο μια στρατηγική συζήτηση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη σχέση με την Τουρκία”.

“Εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας είμαστε σεβαστοί και συμφωνήσαμε να εργαστούμε σε δύο μονοπάτια ένα θετικό και λιγότερο θετικό. Προσφέραμε έναν σαφή τρόπο να εργαστούμε για μια θετική ατζέντα με την Τουρκία”, σημείωσε.

“Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο και καταδικάζουμε την πρόσφατη μονομερή δράση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις και τη ρητορική που είναι εντελώς απαράδεκτες”, ξεκαθάρισε.

“Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε σε αυτό το θέμα τον Δεκέμβριο”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πολυμερή διάσκεψη για εξεύρεση λύσεων στην Ανατολική Μεσόγειο προτείνει ο Σ. Μισέλ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This