ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σαουδική Αραβία | Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών της
Defence Redefined
Published on 12/02/2022 at 09:44

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο πραγματοποιεί την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Φεϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μεσημέρι της Κυριακής θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο Υπουργών στην παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης τους, οι περιφερειακές εξελίξεις στις χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, του Κόλπου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις, οι σχέσεις ΕΕ – Σαουδικής Αραβίας, καθώς και άλλα διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Το πρωί της Κυριακής, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Λιβύη | Απόπειρα δολοφονίας κατά του Πρωθυπουργού Ντμπάιμπα

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This