ΣΑΛΑΜΙΣ 03/22 | Η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ και ελικόπτερο AW-139 της ΕΦ σε κοινή άσκηση στην Κύπρο – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 11/06/2022 at 10:09

Την Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου – Ελλάδος με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ 03/22». 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), η άσκηση πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Φρεγάτας «ΑΔΡΙΑΣ», Ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς, καθώς και εξειδικευμένων νοσηλευτών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ.

Το ΓΕΕΘΑ αναφέρει πως σκοπός της Άσκησης ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Search and Rescue (SAR), η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και η ενίσχυση και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων.

Η εν λόγω άσκηση, τον συντονισμό της οποίας είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος, αποτελεί την 3η προγραμματισμένη δραστηριότητα σε θέματα Έρευνας – Διάσωσης εντός του 2022 και εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης Διακρατικής Συμφωνίας Ε-Δ μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας.

Με πληροφορίες από: ΚΣΕΔ, ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2022 | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This