ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΑΚ | Δυσαρέσκεια για όσους επιδιώκουν απροκάλυπτα να εγκλωβίσουν μερίδα συναδέλφων – Ανακοίνωση
Defence Redefined
Published on 09/04/2021 at 09:55

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), στην οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τους συναδέλφους που επιδιώκουν συνειδητά να διασπάσουν τα μέλη της Αστυνομίας “γυροφέρνοντας” τους, όπως υποστηρίζει ο ΣΑΚ, από τη μια συντεχνία στην άλλη.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

“Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ) επιθυμεί να εκφράσει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά του για τις επιζήμιες προσπάθειες συναδέλφων που συνειδητά επιδιώκουν τη διάσπαση των μελών της Αστυνομίας με όλα τα δυσμενή συνακόλουθα για την πορεία επίλυσης των ζωτικών θεμάτων που μας απασχολούν.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι ορισμένοι, για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και για σκοπούς αλλότριους προς τα συμφέροντα και δικαιώματά μας, επιχειρούν απροκάλυπτα να εγκλωβίσουν μερίδα συναδέλφων γυροφέρνοντας τους από τη μια συντεχνία στην άλλη, για να εξυπηρετήσουν απλά και μόνο τις δικές τους προσωπικές φιλοδοξίες και τα δικά τους θέλω.

Ο ΣΑΚ ως η μόνη έγκυρη συνδικαλιστική έπαλξη των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καλεί όλους τους συναδέλφους να κλείσουν την πόρτα στους διασπαστές, για να αποτρέψουν τους ορατούς κινδύνους που εγκυμονούν οι ανεύθυνες και απερίσκεπτες ενέργειές τους.

Διαβάστε επίσης: ΣΑΚ | Οδηγείται προς επίλυση το πρόβλημα του συνταξιοδοτικού – Ανακοίνωση

Όλοι οι συνάδελφοι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ΣΑΚ από την ίδρυσή του αποτέλεσε διαχρονικά τον υπερασπιστή των επαγγελματικών συμφερόντων μας και τον συνδικαλιστικό φορέα που έχει επιφέρει ουσιαστικές βελτιώσεις στους όρους και τις συνθήκες εργοδότησής μας. Τρανή απόδειξη αποτελεί η ρύθμιση ζωτικών ζητημάτων όπως:

  •  Η εξομοίωση του ωραρίου με το αντίστοιχο της Δημόσιας Υπηρεσίας.
  •  Οι ρυθμίσεις σε μισθοδοτικά ωφελήματα.
  •  Η βελτιστοποίηση των όρων εργασίας των ειδικών αστυνομικών αναφορικά με τις άδειες ανάπαυσης και τις άδειες ασθενείας.
  •  Οι προχωρημένες διαβουλεύσεις για τη μισθολογική αναδιάρθρωση όλων των Κλιμάκων.
  •  Η τροχοδρόμηση προς επίλυση του ζωτικού θέματος του συνταξιοδοτικού με αναμενόμενες βελτιώσεις για τις συντάξεις των εν ενεργεία συναδέλφων και τη διασφάλιση για πρώτη φορά συνταξιοδοτικού σχεδίου για τους συναδέλφους ειδικούς Αστυφύλακες.
  •  Οι συνεχείς παρεμβάσεις για την προάσπιση του κύρους και της αξιοπρέπειας του αστυνομικού επαγγέλματος.
  •  Οι προσπάθειες για επαναφορά των επιδομάτων και των υπερωριών στην κατάσταση που ίσχυε πριν την οικονομική κρίση.
  •  Η διαρκής στήριξη και συμπαράσταση στα προβλήματα που αναφύονται κατά την καθημερινή εκτέλεση των καθηκόντων μας.

Ο ΣΑΚ καλεί όλους τους συναδέλφους να αναλογιστούν και να συνειδητοποιήσουν ότι οι διασπαστές και νεοφανείς Μεσσίες δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα στο ενεργητικό τους πέραν της άκρατης συνθηματολογίας και της οικειοποίησης και αναμάσησης αιτημάτων που ο ΣΑΚ στο πλαίσιο χρόνιων μελετών και προσπαθειών έχει ήδη θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αγωνίζεται για την οριστική επίλυση και διευθέτησή τους.

Καταλήγοντας ο ΣΑΚ καλεί όλα τα μέλη σε στενή συσπείρωση και ομοψυχία για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους αστυνομικούς και πυροσβέστες και τις οικογένειές τους.

Λευκωσία,

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.”

Διαβάστε επίσης: Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου | “Επόμενος στόχος, η αναβάθμιση των κλιμάκων σε όλες τις βαθμίδες”

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This