ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ρωσικά Su-27 αναχαίτισαν γαλλικά KS-135 και Mirage 2000 πάνω από την Μαύρη Θάλασσα – VIDEO
Defence Redefined
Published on 18/02/2021 at 09:52

Χθες, 17 Φεβρουαρίου, δύο μαχητικά Su-27 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας απογειώθηκαν για την παρακολούθηση στόχων που πλησίαζαν στον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. 

Τα ρωσικά Su-27 αναχαίτισαν γαλλικά αεροσκάφη τα οποία διεξήγαγαν εναέριο ανεφοδιασμό. Πρόκειται για ένα KS-135 και δύο μαχητικά Mirage 2000 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα δύο ρωσικά μαχητικά «αναγνώρισαν τους αεροπορικούς στόχους ως μια ομάδα αεροσκαφών της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που αποτελούνταν από ένα δεξαμενόπλοιο εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 και δύο μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 και τα αναχαίτισαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε το NDCC (Εθνικό Αμυντικό Κέντρο της Ρωσίας).

Διαβάστε επίσης: Οκτώ ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν τρία αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 στη Μαύρη Θάλασσα – Φωτογραφίες

Αφού τα γαλλικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τον ρωσικό εναέριο χώρο, τα ρωσικά μαχητικά επέστρεψαν στη βάση τους. Η πτήση τους ήταν «σε απόλυτη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου», πρόσθεσε το NDCC.

Η αναχαίτιση της Τετάρτης έρχεται εν μέσω αυξημένης δραστηριότητας αεροσκαφών και πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από πρόσκληση της Ουκρανίας. Την περασμένη εβδομάδα, το Κίεβο πρότεινε στη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να αυξήσει τις αεροπορικές επιχειρήσεις στον «εναέριο χώρο πάνω από την κυρίαρχη επικράτεια της Ουκρανίας και στα διεθνή ύδατα» σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο RT. 

Διαβάστε επίσης: Ρωσικά Su-27 αναχαίτισαν αμερικανικά αεροσκάφη RC-135 και P-8A Poseidon στη Μαύρη Θάλασσα | VIDEO

Μόνο το 2020, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εντόπισε περίπου 2.900 μαχητικά αεροσκάφη και 1.100 αεροσκάφη κατασκοπείας που πλησίασαν στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Οι αεροπορικές και θαλάσσιες επιδρομές δεν περιορίζονταν μόνο στην Ευρώπη. Τον Νοέμβριο, το καταδρομικό USS John S. McCain διέσχισε τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα κοντά στην πόλη του Βλαδιβοστόκ και παρεμποδίστηκε από το καταδρομικό του ρωσικού ναυτικού Admiral Vinogradov.

Διαβάστε επίσης: Ρωσικό Su-24 πραγματοποιεί χαμηλή πτήση δίπλα από το καταδρομικό USS Donald Cook – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This