Ρωσία | Τι χτύπησε τις βάσεις των βομβαρδιστικών – Τα δύο σενάρια – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 06/12/2022 at 19:58

Ένα νέο κεφάλαιο στον πόλεμο της Ουκρανίας, άνοιξαν οι χθεσινές επιθέσεις σε δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις (Ντιαγκίλεβα στην περιφέρεια Ριάζαν και στην αεροπορική βάση Ένγκελς στην επαρχία Σαράτοφ), οι οποίες φιλοξενούν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη. 

Όσον αφορά το μέσο, με το οποίο οι Ουκρανοί κατάφεραν το διπλό πλήγμα, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες αναφορές, ωστόσο, όλα τα δεδομένα συγκλίνουν ότι πρόκειται για μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με φορτίο πυρομαχικών το οποίο συνετρίβη πάνω στους στόχους του.   

Όσον αφορά τον τύπο του συγκεκριμένου ΜΕΑ, η κρατική εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού της Ουκρανίας, Ukroboronprom, ανακοίνωσε προ μηνών, την έναρξη των δοκιμών ενός ΜΕΑ, με εμβέλεια 1.000 χλμ. με δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου (EW). 

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, το συγκεκριμένο ΜΕΑ, θα έφερε κεφαλή 75 κιλών, χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο μια φωτογραφία της κεφαλής του συγκεκριμένου ΜΕΑ.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι η επίθεση έγινε με τα σοβιετικής κατασκευής, μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης, Tu-141 Strizh, σε τροποποιημένη μορφή μεγάλης εμβέλειας. 

Τα συγκεκριμένα MEA, χρησιμοποίησε ξανά το Κίεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου, 

Οτιδήποτε και αν χτύπησε τις δύο βάσεις, καταδεικνύει τις προθέσεις της Ουκρανίας, για μεταφορά της κρίσης σε ρωσικό έδαφος, κάτι που επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου.  

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία | Περισσότερους από 1.100 στρατιωτικούς εκπαίδευσε η ΕΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This