Ρωσία | Συγκρότηση πολιτοφυλακών στη Χερσώνα – Επικοινωνία Σοιγκού με Τουρκία, ΗΠΑ, ΗΒ και Γαλλία
Defence Redefined
Published on 24/10/2022 at 14:28

Η διορισθείσα από τους Ρώσους διοίκηση της περιοχής της Χερσώνας στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι οργανώνει ντόπιους άνδρες σε μονάδες πολιτοφυλακής.

Σε μια ανακοίνωση μέσω της εφαρμογής Telegram, οι κατοχικές αρχές δήλωσαν πως οι άνδρες έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε μονάδες εδαφικής άμυνας εφόσον επιλέξουν να παραμείνουν στη Χερσώνα με τη δική τους ελεύθερη βούληση.

Ωστόσο άνδρες σε άλλες κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές, όπως το Ντονέτσκ, υποχρεώθηκαν στο παρελθόν να ενταχθούν και να πολεμήσουν μαζί με τις ρωσόφιλες δυνάμεις. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την περασμένη εβδομάδα στρατιωτικό νόμο στις κατεχόμενες περιοχές, εξουσιοδοτώντας τις διορισμένες από τους Ρώσους διοικήσεις να εντείνουν την επιστράτευση.

Παράλληλα, η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους και εξαπέλυσε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον της νότιας πόλης Μικολάιφ, που ελέγχεται από την Ουκρανία, καταστρέφοντας ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, ενώ δήλωσε πως ο πόλεμος οδεύει προς ανεξέλεγκτη κλιμάκωση σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με δυτικούς υπουργούς Άμυνας.

Το πλήγμα στην πόλη αυτή, που διαθέτει ναυπηγεία και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της γραμμής του μετώπου της Χερσώνας, πραγματοποιήθηκε ενώ η Ρωσία έδινε εντολή σε 60.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιφέρεια «για να σώσετε τη ζωή σας», όπως ανέφερε, από την ουκρανική αντεπίθεση.

Επίσης, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συζήτησε την ταχέως επιδεινούμενη κατάσταση σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, ανακοίνωσε το υπουργείο. Ο ίδιος μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ο Όστιν είπε στον Σοϊγκού πως απορρίπτει κάθε πρόσχημα για ρωσική κλιμάκωση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Η επιχειρησιακή κατάσταση του μετώπου της Χερσώνας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This