Ρωσία | Πυρηνική αποτροπή στις περιοχές που θα προσαρτηθούν – Τελευταία μέρα δημοψηφισμάτων
Defence Redefined
Published on 27/09/2022 at 15:15

Η Ρωσία ολοκληρώνει σήμερα τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων για την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας που ελέγχει εν μέρει ή εξ ολοκλήρου, διαδικασίας που προκαλεί οργή στο Κίεβο και στη Δύση, που διαμηνύουν πως θα υπάρξουν σθεναρές αντιδράσεις σε περίπτωση ενσωμάτωσής τους στη ρωσική επικράτεια.

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι τα δημοψηφίσματα προσάρτησης που ολοκληρώνονται σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή θα έχουν συνέπειες για τα εδάφη αυτά στο επίπεδο της ασφάλειάς τους, περιλαμβανομένης πιθανής πυρηνικής προστασίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως στα εδάφη αυτά θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές από νομικής απόψεως, σε επίπεδο διεθνούς δικαίου και ως προς όλες τις αντίστοιχες (των ληφθέντων μέτρων) συνέπειες για την ασφάλειά τους.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε αναφερθεί στην πιθανότητα εφαρμογής του ρωσικού δόγματος πυρηνικής αποτροπής στα εδάφη αυτά. Το ρωσικό δόγμα προβλέπει πυρηνικά πλήγματα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης κατά της Ρωσίας ή υπαρξιακής απειλής κατά του ρωσικού κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Δέσμευση για προστασία των εδαφών που θα προσαρτηθούν μετά τα δημοψηφίσματα – Φόβοι για κλιμάκωση

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This