ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ρωσία – ΗΠΑ | Απομάκρυνση 24 Ρώσων διπλωματών ζητούν οι Αμερικανοί
superadmin
Published on 04/08/2021 at 10:06

Διπλωματική διαμάχη προέκυψε μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ρωσίας τη Δευτέρα για το προσωπικό που επιτρέπεται στις αντίστοιχες πρεσβείες τους, παρά τις τελευταίες συνομιλίες των που αποσκοπούν να επιφέρουν τη σταθερότητα στην ταραγμένη σχέση τους. 

Σε συνέντευξή του, ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, εξέφρασε τη λύπη του για τις «αποβολές» των διπλωματών της Μόσχας, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έγιναν «επίμονες και δημιουργικές σε αυτό το σχέδιο» περιορίζοντας  σημαντικά τους Ρώσους με βίζες τριετούς διάρκειας.

«Λάβαμε μια λίστα με 24 διπλωμάτες που αναμένεται να φύγουν από τη χώρα πριν από τις 3 Σεπτεμβρίου 2021. Σχεδόν όλοι τους θα φύγουν χωρίς αντικαταστάτες επειδή η Ουάσινγκτον κατέστησε πιο αυστηρές τις διαδικασίες έκδοσης βίζας», δήλωσε στο αμερικανικό “The National Interest”.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, περιέγραψε τα σχόλια του πρέσβη ως “ανακριβή”, λέγοντας ότι οι Ρώσοι γνώριζαν πως οι άδειες παραμονής τους θα έληγαν μετά από τρία χρόνια και θα είχαν το ελεύθερο να υποβάλουν αίτηση για παράταση τους. Παρέθεσε επίσης μεταξύ άλλων καταγγελίες για παρόμοιο περιστατικό από πλευράς της Ρωσίας χωρίς όμως να συνδέει το συγκεκριμένο γεγονός ως απάντηση. Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση της Αμερικανικής πλευράς στους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. 

Με πληροφορίες από France24 English

Διαβάστε επίσης: Σε ρήξη οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν για τον Πούτιν

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This