Ρωσία | Δέσμευση για προστασία των εδαφών που θα προσαρτηθούν μετά τα δημοψηφίσματα – Φόβοι για κλιμάκωση
Defence Redefined
Published on 25/09/2022 at 13:51

Την Παρασκευή ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα της Ρωσίας σε τέσσερις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, τα οποία αποσκοπούν στην προσάρτηση των εδαφών αυτών που κατέλαβε δια της βίας. Το Κίεβο κατήγγειλε ότι οι κάτοικοι εξαναγκάζονται να ψηφίσουν και δεν τους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές κατά τη διάρκεια του τετραήμερου δημοψηφίσματος, το οποίο οι δυτικές χώρες χαρακτήρισαν “απάτη” που έχει ως στόχο να αιτιολογήσει μια κλιμάκωση στον πόλεμο διάρκειας επτά μηνών στην Ουκρανία.

Η ρωσική Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ενδέχεται να θέσει προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου νομοσχέδια που ενσωματώνουν ρωσικά κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή. Το τηλεγράφημα του TASS αναμετέδωσε το Reuters.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες, Σάββατο, ότι οι περιοχές της Ουκρανίας στις οποίες διεξάγονται δημοψηφίσματα θα τελούν υπό την “πλήρη προστασία” της Ρωσίας αν προσαρτηθούν από την Μόσχα, εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία μπορεί να κλιμακώσει περαιτέρω την σύγκρουση και να χρησιμοποιήσει ακόμη και πυρηνικά όπλα.

*Φωτογραφία από: Euronews

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Το Κίεβο απελευθέρωσε νέους οικισμούς – Στο στόχαστρο η περικύκλωση της Λίμαν – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This