Ρωσία | Βίντεο από την συντριβή του Su-34 σε πολυκατοικία – Στους 13 ο αριθμός των νεκρών – VIDEO
Defence Redefined
Published on 18/10/2022 at 11:19

Στους 13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, από την συντριβή του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-34, σε οικιστική μονάδα στη πόλη Γεΐσκ, της Ρωσίας. Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται και 3 παιδιά.  

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, τα σωστικά συνεργεία ολοκλήρωσαν την έρευνα στα συντρίμμια. Συνολικά, 13 άνθρωποι είναι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ 19 άνθρωποι είναι τραυματίες. 

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, στην εννιαόροφη πολυκατοικία κατοικούσαν περίπου 600 ανθρώποι. Το διθέσιο Su-34, σύμφωνα πάντα με τα ρωσικά μέσα, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση όταν το διμελές πλήρωμα του, αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα. 

Όπως υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΑΜ, λόγω βλάβης προκλήθηκε πυρκαγιά στα καύσιμα του αεροσκάφους, ενώ οι δύο χειριστές του πρόλαβαν να κάνουν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων τους.

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μεταφορτώθηκαν τρομακτικές εικόνες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες, με γιγαντιαίες πυρκαγιές να εξαπλώνονται σε μεγάλο μέρος της πολυκατοικίας. 

Το Υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, αναφέρει ότι οι φλόγες εξαπλώθηκαν στους πέντε από τους εννέα ορόφους του ακινήτου, εμβαδού περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Πτώση μαχητικού Su-25 – Νεκρός ο πιλότος

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This