Ρωσία | Αναστέλλει τη συμμετοχή της στις επιθεωρήσεις πλοίων με ουκρανικά σιτηρά – Το ΝΑΤΟ την καλεί να επιστρέψει στη συμφωνία
Defence Redefined
Published on 31/10/2022 at 11:03

Η ρωσική αντιπροσωπεία που συμμετέχει από τις αρχές Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη στις επιθεωρήσεις πλοίων που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά θα αποσυρθεί «για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα», ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο (JCC), που έχει επιφορτιστεί με την επίβλεψη αυτής της διεθνούς συμφωνίας που υπογράφτηκε το καλοκαίρι.

Το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Μόσχα να επιστρέψει αμέσως στη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, εν μέσω της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι 16 τηλεχειριζόμενα σκάφη επιτέθηκαν στον στόλο της κοντά στη Σεβαστούπολη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και ότι Βρετανοί «ειδικοί» του Βασιλικού Ναυτικού βοήθησαν στον συντονισμό αυτής της «τρομοκρατικής επίθεσης», όπως την αποκαλεί.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι τα τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας που επιτέθηκαν στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποίησαν τον «ασφαλή διάδρομο» που προορίζεται για τη μεταφορά των σιτηρών αλλά και ότι το ένα από αυτά ενδέχεται να εκτοξεύτηκε από «πολιτικό πλοίο».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι ανέκτησε και ανέλυσε τα συντρίμμια των μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία το Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Συγκρότηση πολιτοφυλακών στη Χερσώνα – Επικοινωνία Σοιγκού με Τουρκία, ΗΠΑ, ΗΒ και Γαλλία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This