ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ρουκέτες έπεσαν σε ιρακινή βάση στην οποία βρίσκονται αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις
Defence Redefined
Published on 03/03/2021 at 14:01

Ρουκέτες έπεσαν σήμερα στην αεροπορική βάση Αίν αλ Άσαντ στο Ιράκ, στην οποία φιλοξενούνται αμερικανικές, συμμαχικές και ιρακινές δυνάμεις, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές της ασφάλειας. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί απώλειες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση με ρουκέτες που σημειώνεται αυτόν τον μήνα στο Ιράκ και έγινε δύο ημέρες πριν από την αναμενόμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα.

Περίπου 13 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τοποθεσία που εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων από τη βάση, η οποία βρίσκεται στην δυτική επαρχία Aνμπαρ, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Βαγδάτη.

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το Ιράκ παρά την επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειας σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η οποία αντιμετώπισε την πρώτη μεγάλη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώνεται εδώ και τρία χρόνια στη Βαγδάτη.

Στις 16 Φεβρουαρίου επίθεση με ρουκέτες σε δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ προκάλεσε τον θάνατο ενός πολίτη εργολάβου και τον τραυματισμό ενός μέλους των αμερικανικών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Υεμένη | Πυραυλική επίθεση των Χούθι έπληξε στόχους στην Σαουδική Αραβία – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This