Ρίχνει τους τόνους ο Ακάρ; Στέλνει χαιρετίσματα στην Ελλάδα
Defence Redefined
Published on 16/06/2022 at 15:27

Χαιρετίσματα στην Ελλάδα στέλνει ο τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μετά και το φραστικό επεισόδιο με Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος ΥΠΑΜ ανέφερε «Να πεις χαιρετισμούς στην Αθήνα, να πεις χαιρετισμούς στην Ελλάδα».

O Ακάρ είχε δηλώσει έτοιμος να συναντηθεί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ακόμα και στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στη συζήτηση του ειδικού θέματος των προτεραιοτήτων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προκάλεσε ευθέως την ελληνική πλευρά με τις δηλώσεις του για δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών. 

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών απέναντι στους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, η συζήτηση τερματίστηκε πρόωρα καθώς ο τούρκος ΥΠΑΜ, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις, αποχώρησε χωρίς να δοθεί ο λόγος σε όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που τον ζήτησαν.

Ακολούθως προχώρησαν με ανακοινώσεις σε καταδικαστικές δηλώσεις οι Έλληνες βουλευτές, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους για την τουρκική στάση.

Διαβάστε επίσης:  Μ. Τσαβούσογλου | Μήνυμα “λύσης δύο κρατών” έστειλε από τα κατεχόμενα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This