Πόλεμος στην Ουκρανία | Η Ελλάδα και άλλες 19 χώρες στέλνουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 24/05/2022 at 14:45

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία θα αποστείλουν περί τις 20 χώρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

Η Ελλάδα είναι μια από τις 20 χώρες που προτίθενται να στείλουν επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο ίδιος, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα μας αναμένεται να στείλει εκ νέου στρατιωτικό υλικό στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, που περιλαμβάνει τόσο συστήματα πυροβολικού όσο και πυρομαχικά για την χρήση και λειτουργία τους.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του από περίπου 40 χώρες κατά την οποία συζητήθηκε η παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Η τηλεδιάσκεψη αυτή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας σε συνέχεια της συνάντησης που είχε γίνει πριν από μερικές ημέρες στην αεροπορική βάση “Ramstein” στη Γερμανία.

Μεταξύ των χωρών που ανακοίνωσαν νέα πακέτα βοήθειας είναι η Ιταλία, η Δανία, η Νορβηγία και η Πολωνία. Η Δανία, αναφέρει το Reuters, θα αποστείλει αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon όπως και εκτοξευτές.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα “προσφέρει κάθε δυνατή ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία”, καθώς, όπως είναι ήδη γνωστό, η ελληνική πλευρά είχε αποστείλει στην Ουκρανία, με δύο αεροσκάφη τύπου C-130, μεγάλο αριθμό τυφεκίων τύπου Καλάσνικοφ, καθώς επίσης και εκτοξευτές αντιαρματικών βλημάτων.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Στέλνει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και η Κύπρος μετά την Ελλάδα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This