ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πυροσβεστική Υπηρεσία | Δείτε τα Drones που δώρισε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια – Φωτογραφίες και VIDEO
superadmin
Published on 27/07/2021 at 15:24

Δύο υπερσύγχρονα τετρακόπτερα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (drones) δώρισε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.

Ο Αναπλ. Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου κ. Πολύβιος Χατζηβασιλείου αφού ευχαρίστησε  τον κ. Γιώργο Γρηγορά , Γενικό Διευθυντή της ΕΚΟ Κύπρου , για τη δωρεά δήλωσε: “Η πρωτοβουλία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια να δωρίσει τα δύο drones είναι εξαιρετικής σημασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία και αποδέχεται την προσφορά, με μεγάλη χαρά”

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι “Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, ο εξοπλισμός διευκολύνει και αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το δύσκολο έργο των μελών της Υπηρεσίας που επιχειρούν στα μέτωπα. Στην πρόσφατη πυρκαγιά καθώς και σε προηγούμενες περιπτώσεις δανειζόμασταν τα drones από άλλες υπηρεσίες. Έχοντας το δικό μας υπερσύγχρονο εξοπλισμό μπορούμε να έχουμε άμεσα όλα τα δεδομένα από το μέτωπο και να διαφυλάξουμε τις ζωές αυτών που κινδυνεύουν. Επιπρόσθετα η χρήση τους δεν περιορίζεται μόνο στις Αγροτοδασικές πυρκαγιές.”

Διαβάστε επίσης: Η Ασφάλεια και η Προστασία, ο φτωχός συγγενής της Κύπρου

Τα drones σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, θα μπορούν μεταξύ άλλων να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς έρευνας ελλειπόντων προσώπων, για σκοπούς επιτήρησης περιοχών ως επίσης και σε περιστατικά που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία εντός του αστικού ιστού. Ως παράδειγμα ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε τις αξιολογήσεις περιοχών μετά από φυσικές καταστροφές σε περιπτώσεις πλημμυρών, σεισμών ή άλλων συμβάντων ως επίσης αξιολογήσεις περιοχών μετά από τεχνολογικές ή άλλες καταστροφές. 

Τα δύο drones που έλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι τύπου DJI Matrice 300 RTK τα οποία φέρουν εξειδικευμένους αισθητήρες και κάμερες υψηλής ευκρίνειας συμπεριλαμβανομένης ραδιομετρικής θερμικής κάμερας και αποστασιόμετρου λέιζερ, ενώ σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία έχουν αυτονομία μέχρι και 55 λεπτά πτήσης αλλά και προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI). 

 

Το ύψος πτήσης ανέρχεται στο εντυπωσιακό νούμερο των 7000 μέτρων ενώ η εμβέλεια τηλεχειρισμού ανέρχεται στα 15 χιλιόμετρα. 

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία | Συμμετοχή στο πρωτοποριακό πρόγραμμα RESPOND-A

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This