ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πυρκαγιές Ελλάδα | Η Κυπριακή Αποστολή και οι Τελευταίες Εξελίξεις
Defence Redefined
Published on 10/08/2021 at 12:46

Σήμερα, η εικόνα στην Αττική συνεχίζει να βελτιώνεται με διαρκή επιτήρηση από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη τυχόν αναζωπυρώσεων.

Στο μέτωπο της Εύβοιας, η μάχη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και την ίδια ένταση. Σε όλη την Εύβοια επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις προερχόμενες τόσο από την Ελλάδα όσο και, από διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος απέστειλε από τις 04 Αυγούστου 40-μελή αποστολή με πυροσβεστικά οχήματα και 2 πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών για συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Η Κυπριακή αποστολή με τις επίγειες δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μεταφέρεται αυτή τη στιγμή ακτοπλοϊκώς στην Εύβοια. Προγραμματίζεται να επιχειρήσουν στην ημιορεινή Κοινότητα «Γαλατσώνα» της βόρειας Εύβοιας που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Ιστιαιάς-Αιδηψού.

https://twitter.com/akettis/status/1425019454740643841?s=20

Σε μια άλλη εξέλιξη η εταιρία MYTILINEOS με ανακοίνωση της ανέλαβε τα έξοδα της μίσθωσης τεσσάρων ελικοπτέρων τύπου BELL 214 BI για συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τα ελικόπτερα της αμερικάνικης εταιρείας Erickson Inc, είναι πλήρως στελεχωμένα με ιπτάμενο προσωπικό και προσωπικό υποστήριξης που αποτελείται από περισσότερους από 20 πιλότους, μηχανικούς και μεταφραστές. 

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές Ελλάδα | Το Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζει τις μάχες – Ισχυρή διεθνής βοήθεια

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This