Πυρκαγιά στην Άλασσα – Εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες – Σε κίνδυνο υποστατικά
Defence Redefined
Published on 23/09/2022 at 18:00

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άλασσα, σε δύσβατη περιοχή και για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. Έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ 2 ενώ εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, δρουν επίσης και το Τμήμα Δασών, η Πολιτική Άμυνα, η Αστυνομία και η Εθνική Φρουρά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά ξέσπασε παρά το την Κοινότητα Άλασσας σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε δύσβατη περιοχή. Η Πυροσβεστική ανταποκριθήκαμε με επίγειες δυνάμεις από  την Επαρχία Λεμεσού και ενισχύονται από την Επαρχία Λάρνακας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ. 

Στο χώρο δρουν  9 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 8 πυροσβεστικά όχηματα και 1 προωθητής γαιών του Τμήματος Δασών, 2 Φ.Π.Μ της Πολιτικής Άμυνας, 1 προωθητή γαιών από την Επαρχιακή Διοίκηση, η Εθελοντική ομάδα Support CY,  2 πυροσβ οχήματα, 9 εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη, 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 2 ελικόπτερα Βρετανικών Βάσεων, 1 ελικόπτερο ΜΑΕΠ για εναέριο συντονισμό). Επίγειες δυνάμεις διαθέτει και η Αστυνομία. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως κινδυνεύουν υποστατικά και γι΄αυτό βρίσκονται επί ποδός η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία σε περίπτωση που χρειαστούν εκκενώσεις.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως λόγω καπνών, ο δρόμος Λεμεσού – Άλασσας έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς ορεινή Λεμεσό να το πράττουν μέσω του χωριού Απαισιά. Κλειστός είναι επίσης ο δρόμος Τριμίκλινης – Λεμεσού. Προτρέπονται οι οδηγοί που κατευθύνονται προς την πόλη της Λεμεσού να το πράττουν μέσω Λόφου και Ύψωνα. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών που βρίσκονται στα σημεία.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία | Εγκαίνια του υπερσύγχρονου σταθμού “Λοχία Βασίλη Κρόκου” – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This