Πρώτες Βοήθειες Μάχης από τους Μαυροσκούφηδες της Εθνικής Φρουράς – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 16/01/2023 at 17:24

Από 09 έως 13 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ» στον Κόρνο, εκπαίδευση σε αντικείμενα Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης Πρώτου Επιπέδου (Tactical Combat Casualty Care – TC3 / TCCC), με τη συμμετοχή προσωπικού των Μονάδων της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. 

Η εκπαίδευση βασίστηκε στο πρότυπο Προνοσοκομειακής Φροντίδας στο Πεδίο της Μάχης TC3, που περιγράφει την ακολουθία των διαδικασιών, που οφείλει να γνωρίζει και να εφαρμόζει, κάθε εμπλεκόμενος σε τραυματισμό κατά τη διάρκεια της μάχης. Σκοπός της, ήταν η επαύξηση των γνώσεων και η πρακτική εξάσκηση μη υγειονομικού προσωπικού, στη διαχείριση και φροντίδα τραυμάτων από πυρά, καθώς και η εκκένωση τραυματία από το πεδίο της μάχης. 

Η εν λόγω δραστηριότητα, μέρος της οποίας παρακολούθησαν  ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής για το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, καθώς η γνώση Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης είναι πρωταρχικής σημασίας για την επιβίωση και το ηθικό του προσωπικού.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Ίσχαιμος Επίδεσμος (Tourniquet) | Η αντιμετώπιση μαζικής αιμορραγίας στο πεδίο μάχης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This