Προχωρούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση των BMP-1 και την παραλαβή των Marder
Defence Redefined
Published on 02/06/2022 at 14:29

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας κ. Κριστίν Λάμπρεχτ (Christine Lambrecht), με την οποία συζήτησαν τα επόμενα βήματα υλοποίησης της Συμφωνίας Ελλάδος – Γερμανίας για την παραχώρηση από τη χώρα μας Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να ευρίσκονται σε τακτική επικοινωνία, προκειμένου διασφαλισθεί η ταχεία υλοποίηση της συμφωνίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε την Τρίτη, πως κατόπιν προηγουμένων συζητήσεων και μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz) συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1(παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Δείτε στο άρθρο παρακάτω τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο ΤΟΜΑ.

Διαβάστε επίσης: BMP-1 παραχωρεί η Ελλάδα στην Ουκρανία και παραλαμβάνει Marder από την Γερμανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This