ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Πούτιν | Oι δοκιμές του συστήματος S-500 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία – VIDEO
Defence Redefined
Published on 25/05/2021 at 16:10

Οι δοκιμές του αντιαεροπορικού συστήματος S-500 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και το επόμενο βήμα είναι η παράδοση του, στον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, σημείωσε επίσης ότι περισσότερο από το 70% των αεροδιαστημικών μονάδων, είναι εξοπλισμένες με  τα σύγχρονα συστήματα S-400.

Διαβάστε επίσης: Mil Mi-28NM | Η τελευταία έκδοση φέρει εξοπλισμό νέας γενιάς καθιστώντας το ικανό να ελέγχει μέχρι και σμήνη drones – VIDEO

«Στις αεροδιαστημικές δυνάμεις, περισσότερο από το 70% των αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών είναι εκ νέου εξοπλισμένες με σύγχρονα συστήματα S-400. Το επόμενο βήμα είναι η παράδοση του συστήματος S-500 στα στρατεύματα, των οποίων οι δοκιμές έχουν ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία », είπε στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και τους επικεφαλής επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας.

Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-500 Prometheus διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το σύστημα έχει την δυνατότητα, να καταστρέφει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και να ανιχνεύει υπερηχητικά αεροσκάφη.

Το σύστημα Prometheus είναι η πέμπτη γενιά ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας. Τα χαρακτηριστικά που εφαρμόζονται στο σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 καθιστούν δυνατή την καταστροφή, εκτός των αεροδυναμικών και βαλλιστικών στόχων, και των υπερηχητικών όπλων όλων των τύπων και κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο διάστημα, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Γη.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του S-500 είναι η ικανότητα ανίχνευσης και καταστροφής συμβατικών αεροδυναμικών στόχων, αεροπλάνων, ελικοπτέρων και πυραύλων.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Παραδίδονται σύντομα οι δύο νέες κορβέτες Grozny και Buiniy, στο Στόλο του Ειρηνικού

Αξιοσημείωτο είναι το ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η εμβέλεια δράσης. Σύμφωνα με ανοικτές πηγές, το βεληνεκές του συστήματος προσεγγίζει τα 600 χλμ. ξεπερνώντας κατά 200 χλμ. το σύστημα αεροπορικής άμυνας τέταρτης γενιάς S-400. Το S-500 έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει και ταυτόχρονα να καταστρέφει δεκάδες βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα επτά χλμ. ανά δευτερόλεπτο. Θα εκτοξεύει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς 40N6E, που έχει ήδη δοκιμαστεί με το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 Triumph.

Ο πρόεδρος Πούτιν, είπε επίσης ότι, η δυναμική της λεγόμενης «πυρηνικής τριάδας» έχει ενισχυθεί, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατός και το πολεμικό ναυτικό λαμβάνουν τα πιο σύγχρονα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό με υψηλή δυναμική, τη στιγμή μάλιστα που το σύστημα υπερηχητικού πυραύλου Zircon βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών.

Ο ίδιος υπογράμμισε, στο πλαίσιο αυτό, ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να «βελτιώνει τη δομή και τη σύνθεση του στρατού και του πολεμικού ναυτικού».

Με πληροφορίες από: Sputnik / tvzvezda.ru

Διαβάστε επίσης:

Σερβία | Ενίσχυση με 30 T-72MS και 30 BRDM-2MS, δωρεά από την Ρωσία – Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This