Πούτιν – Άσαντ | Συνάντηση στο Κρεμλίνο
Defence Redefined
Published on 16/03/2023 at 11:30

Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπασάρ αλ Άσαντ επαναβεβαίωσαν τους στενούς στρατηγικούς δεσμούς ανάμεσα σε Ρωσία και Συρία.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου υποδεχόμενος τον ομόλογό του της Συρίας έκανε λόγο για κοινά επιτεύγματα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ενώ υποσχέθηκε επιπλέον βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας μετά τον σεισμό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι αυτοί ως αληθινοί φίλοι, προσπαθούν να τους στηρίξουν, καθώς μονάδες του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων μετέβησαν εκεί, ενώ Στελέχη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεών που σταθμεύουν στην Συρία επίσης συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συρίας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την ουκρανική ηγεσία. Ο Πρόεδρος της Συρίας ανέφερε ότι επισκέπτεται την Ρωσία μετά την επέτειο του πολέμου στην Ουκρανία να επαναβεβαιώσει την θέση της Συρίας κατά των νεοναζί και των παλαιοναζί.

Όπως διευκρίνισε ο Άσαντ με τον όρο “παλαιοναζί” μιλά για εκείνους στην δύση που κατά το παρελθόν δέχθηκαν τους ναζί στο έδαφός τους και τώρα στηρίζουν τους “νεοναζί”.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε στον Μπασάρ αλ Άσαντ ότι το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 7% το 2022, με τον Πρόεδρο της Συρίας να δηλώνει ικανοποιημένος από την διακυβερνητική συνεργασία Μόσχας – Δαμασκού.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Αίγυπτος | Επίσκεψη του ΥΠΕΞ σε Τουρκία και Συρία μετά από μια δεκαετία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This