Πολιτική Άμυνα | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη διήμερη εκπαίδευση των Ομάδων Διάσωσης Πολιτικής Άμυνας – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 12/03/2023 at 18:49

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη διήμερη εκπαίδευση / άσκηση 30 μελών των Ομάδων Διάσωσης Πολιτικής Άμυνας από τις 5 Περιφερειακές Διευθύνσεις Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας, Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου και Αμμοχώστου καθώς και προσωπικού της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. 

Αντικείμενο της εκπαίδευσης / άσκησης ήταν οι Διαδικασίες και οι Κατευθυντήριες γραμμές που, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό INSARAG των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να ακολουθούνται στο πεδίο μιας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης. 

Το πρόγραμμα ήταν πολύ απαιτητικό και δύσκολο. Ήταν διήμερο και περιελάμβανε θεωρητικά μαθήματα και 24ωρη άσκηση, ενώ οι συμμετέχοντες διανυκτέρευσαν στο εκπαιδευτικό κέντρο της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. 

Για την επιτυχία του προγράμματος εργάστηκε εκπαιδευτική ομάδα, απαρτιζόμενη από Εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. 

Με το πέρας της εκπαίδευσης, το αίσθημα της ικανοποίησης και υπερηφάνειας έπνιξε την κούραση και πλέον οι συμμετέχοντες ατενίζουν νέες βουνοκορφές με το αρχαίο, “η Ισχύς εν τη ενώσει”, να αποτελεί για ακόμη μια φορά, τον φάρο και οδηγό τους αφού, όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος.

Διαβάστε επίσης: Πολιτική Άμυνα | Άσκηση “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2021” στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “ARTION” – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This