ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πολιτική Άμυνα | Αυξημένη ροή άτυπων μεταναστών από την θάλασσα και την γραμμή αντιπαράταξης

Defence Redefined
Published on 08/05/2020 at 15:15

Η Πολιτική Άμυνα, εν μέσω της πανδημίας COVID-19, συνεχίζει, μεταξύ πολλών άλλων καθηκόντων, την αποστολή της για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση της, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Κύπρου (ΓΕΔΠΑ) αναφέρει ότι μέλη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Αμμοχώστου και Λεμεσού έστησαν στις 6/5/2020 επιπρόσθετα αντίσκηνα στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά (πρώην στρατόπεδο Πουρνάρα), με σκοπό την επέκταση του καταυλισμού και αραίωση του πληθυσμού που διαμένει εκεί.

Σημειώνει ότι για όλη την περίοδο μέχρι και την εκδήλωση της πανδημίας υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη ροή άτυπων μεταναστών από την θάλασσα και την γραμμή αντιπαράταξης.

Προσθέτει, επίσης, ότι ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που χρίζουν διεθνούς προστασίας φιλοξενείται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά, όπου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν υπάρχουν κρούσματα ανάμεσα στον πληθυσμό που διαμένει στο Κέντρο.

Αναφέρει, τέλος, ότι στην Πολιτική Άμυνα είχε ανατεθεί η οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου από το Σεπτέμβριο του 2014, οπόταν και είχε εντοπιστεί σκάφος με τριακόσιους περίπου Σύριους πρόσφυγες, να πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This