ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πολιτική Άμυνα | Άσκηση “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2021” στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “ARTION” – Φωτογραφίες

Defence Redefined
Published on 21/02/2021 at 15:20

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διοίκησης Πολιτικής Άμυνας Κύπρου (ΓΕΔΠΑ) σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση” Προμηθέας 2021” με θέμα τις πλημμύρες.

Η άσκηση διεξάγεται στη κοινότητα της Άχνας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Αμμοχώστου. 

Άσκηση “Προμηθέας 2021” © Πολιτική Άμυνα

Το σενάριο περιλαμβάνει άντληση υδάτων από περιοχές που έχουν πλημμύρες, δημιουργία/λειτουργία επιτόπιου Κέντρου Ελέγχου Επιχειρήσεων, δημιουργία Σταθμού Α’ Βοηθειών και Έρευνα/Διάσωση για εντοπισμό ελλειπόντων προσώπων.

Εντοπισμός Ελλειπόντων Προσώπων © Πολιτική Άμυνα

Η άσκηση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ARTION” (Artificial Intelligence Knowledge Network) το οποίο στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ επιστημόνων σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και εμπειρογνωμόνων διαχείρισης καταστροφών με στόχο την ανάπτυξη της ικανότητας και την επάρκεια των πρώτων ανταποκριτών (first responders) στη χρήση της τεχνολογίας AI. 

Διαβάστε επίσης: Πολιτική Άμυνα | Εκδήλωση ενημέρωσης κοινού στη Λεμεσό – Φωτογραφίες

Περαιτέρω το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να διασπείρει γνώσεις και δεδομένα και να ενθαρρύνει περαιτέρω έρευνα για την AI σε συγκεκριμένες εφαρμογές που αντιμετωπίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου διαχείρισης καταστροφών. 

Πανοραμική εικόνα από Drone της άσκησης “Προμηθέας 2021” © Πολιτική Άμυνα

To πρόγραμμα ARTION αξίζει να σημειωθεί ότι υλοποιείται από την εποπτεία του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ιδρύματος Έρευνας και καινοτομία ΚΙΟΣ, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών, της τοπικής Διοίκησης της Σαρδηνίας (Regione Autonoma Della Sardegna), του Πανεπιστημίου της Λιλ (Université De Lille) και του Κέντρου Έρευνας Διαστήματος της Ακαδημίας Επιστημών της Πολωνίας (Centrum Badań Kosmicznych Polskiej Akademii Nauk).

*Εικόνα τίτλου από αρχείο Πολιτικής Άμυνας

Διαβάστε επίσης: 

Πυροσβεστική Υπηρεσία | Συμμετοχή στο πρωτοποριακό πρόγραμμα RESPOND-A

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This