ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολεμικό Ναυτικό | “Λαίλαψ” και “Δελφίνι” στο Αιγαίο – Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO
Defence Redefined
Published on 23/12/2021 at 19:30

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό ασκήσεων “Λαίλαψ 2/21” και “Δελφίνι 2/21”, στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού, Ανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, Σαρωνικού κόλπου, Βορείου Κρητικού και Μυρτώου Πελάγους, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Κατά τις ανωτέρω ασκήσεις, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου και κατά βραχονησίδας, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων από υποβρύχιο κατά στόχου επιφανείας και από Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) κατά υποβρυχίου, αντικείμενα επιχειρησιακής αξιοποίησης Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V, σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών καθώς και δοκιμές τακτικών και μέσων αντιμετώπισης εχθρικών UAV.

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ επέβη στο πλοίο έδρας του Τακτικού Διοικητή της δύναμης, τη Φρεγάτα (Φ/Γ) “Αιγαίον”, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ασκήσεων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του επί του πλοίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το πλήρωμα της Φρεγάτας και να ανταλλάξει ευχές, με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Άφεση τορπίλης από Ελληνικό P-3B Orion

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τονιστεί ότι στα εν λόγω ναυτικά γυμνάσια πραγματοποιήθηκε άφεση εκπαιδευτικής τορπίλης από το αναβαθμισμένο δομικά P-3, το μόνο από τα 5 ελληνικά που είναι σε πτητική κατάσταση. Ελπίδα όλων είναι στο άμεσο μέλλον να γίνουν και τα υπόλοιπα επιχειρησιακά.

Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε εκπαίδευση στη Ναυτική Βάση στο Μαρί – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This