MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Πολεμικό Ναυτικό | Εορτασμός Αγίου Νικολάου – Φωτογραφίες και VIDEO
Defence Redefined
Published on 07/12/2021 at 18:45

Το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε με επίσημες εκδηλώσεις τον προστάτη του, Άγιο Νικόλαο. Στην Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Μαρί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εορτασμού, παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη.

Ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε αρχικά στο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού που έδωσε την ζωή του για την πατρίδα εν ώρα καθήκοντος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς σε αεροναυτικές ασκήσεις διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με συμμετοχή χωρών όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης και της συνεργασίας με φίλιες και συμμαχικές δυνάμεις, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην συνεκπαίδευση του προσωπικού της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) με στελέχη των Αμερικανών Navy SEALS. Επίσης, ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Ναυτικής Αποτροπής αποκτήθηκαν 3 σκάφη  έρευνας και διάσωσης για τη ΜΥΚ. 

Σε ότι αφορά τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, στον τομέα της καινοτομίας σε θέματα άμυνας, ο Υπουργός τόνισε πως οι αξιωματικοί συμμετέχουν ως εμπειρογνώμονες σε ερευνητικά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, που αφορούν κυρίως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές για την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των στελεχών του ναυτικού. 

Τόνισε επίσης την συμβολή του Ναυτικού στον τομέα της έρευνας και Διάσωσης, ενώ σημείωσε πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται στα υψηλότερα οικονομικά επίπεδα των τελευταίων 17 χρόνων. Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του συστήματος κατευθυνόμενων πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας και σύντομα δήλωσε πως θα αρχίσει ο εκσυγχρονισμός των δυνατοτήτων συλλογής ναυτικών πληροφοριών, διοίκησης και ελέγχου ναυτικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην κατασκευή ελικοδρομίου και άρχισε στην εκπόνηση σχεδίων για την κατασκευή  εγκαταστάσεων εντός της Ναυτικής Βάσης για φιλοξενία μεγάλων ναυτικών μονάδων.  

Πηγή: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού – VIDEO και Φωτογραφίες

 

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This