ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Πολεμικό Ναυτικό | Δωρεά του “ΠΓΥ ΑΙΑΣ” από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
Defence Redefined
Published on 25/11/2021 at 14:00

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδης δώρισε στο Πολεμικό Ναυτικό το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως ΑΙΑΣ. Είναι η τρίτη δωρεά ΠΓΥ προς το Πολεμικό Ναυτικό από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Πάνο Λασκαρίδη, αφού προηγήθηκε η παράδοση των ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ και ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ Ι. 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης του ΠΓΥ ΑΙΑΣ στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι δωρεές του προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, έχουν διπλασιάσει τον στόλο των Πλοίων Γενικής Υποστηρίξεως του Πολεμικού Ναυτικού, που είναι ενισχυμένος επίσης με τα ΠΓΥ ΑΞΙΟΣ, ΑΛΙΑΚΜΩΝ και ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ. 

Όπως αναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό, τα ΠΓΥ σκοπό έχουν τα καλύψουν τις ανάγκες Διοικητικής Μερίμνης των πλοίων κρούσεως όταν αυτά δρουν σε περιοχές μακράν Ναυστάθμων ή προκεχωρημένων βάσεων. Στη ουσία τα πλοία αυτά είναι ένας μικρός Ναύσταθμος εν πλώ αποτελώντας την πλέον προκεχωρημένη βάση κατά τις επιχειρήσεις.

Για να αντεπεξέλθουν στη αποστολή αυτή γίνεται σαφές ότι τα ΠΓΥ είναι πλοία μεγάλου εκτοπίσματος με δυνατότητες μεταφοράς πετρελαίου, ύδατος, τροφίμων, πυρομαχικών κάθε φύσεως καθώς και τροφίμων. Παράλληλα έχουν χώρους ενδιαιτήσεως, θεραπευτήρια κλπ έτσι ώστε να είναι ικανά να φιλοξενήσουν πληρώματα από μικρά πλοία τα οποία δεν διαθέτουν ενδιαιτήσεις προσωπικού (Τορπιλάκατοι, Μικρά Υποβρύχια, Ομάδες βατραχανθρώπων κλπ).

Για την μεταφορά όλων των ανωτέρω υλικών τα ΠΓΥ διαθέτουν συστήματα και γερανούς για την τόσο έπ’ αγκύρα/ εν όρμω όσο και για την εν πλώ παράδοση προς τα πλοία κρούσεως.

Πηγή: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδης, Πολεμικό Ναυτικό

Διαβάστε επίσης: Πολεμικό Ναυτικό丨Νέα δωρεά Πλοίου Γενικής Υποστήριξης από το Ίδρυμα Λασκαρίδη – Φωτογραφίες

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This