ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολεμική Αεροπορία | Ατύχημα με Αεροσκάφος PZL – Φωτογραφίες
superadmin
Published on 08/08/2021 at 19:37

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Ενημέρωσης Τύπου του Γενικού επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 8 Αυγούστου 2021, αεροσκάφος PZL από το Κλιμάκιο της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών στην Κεφαλονιά, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Μαχαιράδο Ζακύνθου.

Ο χειριστής είναι καλά στην υγεία του, ενώ ελικόπτερο Super Puma τον μεταφέρει, για προληπτικούς λόγους, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Τα αεροσκάφη PZL είναι πολωνικής κατασκευής. 30 από τα αεροσκάφη αυτά αγοράστηκαν μεταξύ Μαρτίου 1983 και Ιανουαρίου 1984 από την Ελλάδα με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Έκτοτε υπηρετούν στην 359 ΜΑΕΔΥ (Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, με έδρα τη Δεκέλεια), έχοντας ως αποστολή τους αεροψεκασμούς και την πυρόσβεση.

Τα τελευταία χρόνος ο ρόλος τους έχει επικεντρωθεί στην πυρόσβεση. Ως πυροσβεστικό το Πεζετέλ είναι κατάλληλο για το εδαφικό ανάγλυφο της ελληνικής επικράτειας, καθώς μπορεί να προσεγγίσει δύσβατες ορεινές εκτάσεις με κλίσεις έως και 60%, έχοντας παράλληλα μεταφορική ικανότητα 2.500 lt υγρού φορτίου.

Φωτογραφίες από: Imerazante.gr

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές Ελλάδα | Η κατάσταση στο μέτωπο – Περεταίρω ενισχύσεις από Αίγυπτο, Ισπανία, Ελβετία – VIDEO

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This