Πιάστηκε ο ιμάντας αλεξιπτωτιστή στο C-130 κατά την διάρκεια αλμάτων στην Κύπρο – VIDEO
Defence Redefined
Published on 20/04/2022 at 17:51

VIDEO που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει το ατυχές περιστατικό που εκτυλίχθηκε κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας αλεξιπτωτιστών στην Κύπρο. 

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια αλμάτων στατικού ιμάντα από C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή της Λάρνακας, αλεξιπτωτιστής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκε κρεμασμένος στον αέρο καθώς ο ιμάντας πιάστηκε στο αεροσκάφος. Ο ίδιος προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες των συναδέλφων του στο αεροσκάφος, κατέστη εφικτό να γίνει επαναφορά του στο αεροσκάφος.

Τα άλματα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Απριλίου και συμμετείχαν μόνιμα στελέχη και συμβασιούχοι οπλίτες της Διοίκησης Καταδρομών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς καθώς και στελέχη των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνς Φλώρος θα βραβεύσει τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση και αντιμετώπισαν την έκτακτη κατάσταση που συμβαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις αλλά και τους κυβερνήτες του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε παρακάτω το VIDEO που ανήρτησε η σελίδα enikos που απεικονίζει το περιστατικό και τις προσπάθειες των στελεχών των ειδικών δυνάμεων στο αεροσκάφος για επαναφορά του αλεξιπτωτιστή.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Άλματα αλεξιπτωτιστών από C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This