ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πενήντα τέσσερα νέα μέλη της Αστυνομίας έτοιμα να προσφέρουν στην κοινωνία
Defence Redefined
Published on 23/04/2021 at 15:50

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου (ΑΑΚ) η τελετή αποφοίτησης της Σειράς Εκπαίδευσης Δοκίμων Αστυνομικών αρ.151. 

Σε μια σεμνή τελετή που έγινε στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου, του Υπαρχηγού Αστυνομίας κ. Χρήστου Μαυρή, του Βοηθού Αρχηγού Εκπαίδευσης κ. Γεώργιου Φράγκου και του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ανώτερου Αστυνόμου κ. Θεμιστού Αρναούτη, αποφοίτησαν τα 54 μέλη της σειράς που προσλήφθηκαν στην Αστυνομία στις 15/11/2017, τα οποία έτυχαν τριετούς εκπαίδευσης (ΑΑΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΜΜΑΔ και πρακτική σε Αστυνομικούς Σταθμούς), με τις πλέον σύγχρονες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους κατάρτισης.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο μέρος της εκπαίδευσης για τη μονιμοποίηση των πιο πάνω μελών της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε με φοίτηση εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τηρουμένων των σχετικών Υπουργικών Διαταγμάτων.

Σημαντική εξέλιξη για τον αστυνομικό εκπαιδευτικό τομέα, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας «αποτελεί η αναβάθμιση του προγράμματος εκπαίδευσης δοκίμων αστυνομικών στη βάση των ευρωπαϊκών οδηγιών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στη βάση εξασφάλισης της ποιότητας στην Ανώτερη εκπαίδευση. 

Διαβάστε επίσης: ΑΣΔΥΚ | Όλα τα μέλη της Αστυνομίας θα εξοφληθούν μέχρι τον Απρίλιο για αναδρομικά και υπερωρίες

Η αναβάθμιση αυτή καθαυτή περιλαμβάνει εκπαίδευση ενός εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, εκσυγχρονισμό του προγράμματος φοίτησης των δοκίμων αστυνομικών στην Α.Α.Κ. και στη Μ.Μ.Α.Δ., ως επίσης επέκταση και συστηματοποίηση της εποπτευόμενης τους πρακτικής εξάσκησης υπό την επίβλεψη μέντορα».

Επίσης, απευθυνόμενος προς τους αποφοιτήσαντες αστυνομικούς, τους παρότρυνε να επιτελούν τα καθήκοντά τους έχοντας πάντοτε ως προμετωπίδα την ανιδιοτέλεια, την αποφασιστικότητα, την αυταπάρνηση, την εντιμότητα και την αντικειμενικότητα, να εφαρμόζουν τους νόμους με αμεροληψία, χωρίς αλαζονεία και διακρίσεις, μακριά από κρούσματα διαφθοράς, για τα οποία όπως τόνισε, θα επιδεικνύεται μηδενική ανοχή. Παράλληλα, τους είπε να είναι περήφανοι για τη στολή τους, αλλά και για το ρόλο που η πολιτεία τους έχει αναθέσει για περιφρούρηση της ασφάλειας του κράτους και των θεσμών.

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόκληση που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ανθρωπότητα, αλλά και ο τόπος μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνιού, σημείωσε ότι «η πρόσφατη εμπλοκή της Αστυνομίας στην αναχαίτιση της πανδημίας απέδειξε ότι η Αστυνομία μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη από τους πολίτες». 

Τα νέα μέλη με την αποφοίτησή τους, παρέλαβαν από τον Αρχηγό Αστυνομίας δερμάτινη θήκη (badge) που φέρει μεταλλικό έμβλημα της Αστυνομίας, το όνομα κάθε αστυνομικού και χώρο για τοποθέτηση της ταυτότητας του.

Διαβάστε επίσης: Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της Αστυνομίας | Αναλυτικά οι διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This