Παρουσίαση του Οδικού Χάρτη για την προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κλιματική Αλλαγή
Defence Redefined
Published on 24/04/2023 at 12:30

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστησαν την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, στην παρουσίαση του Οδικού Χάρτη για τον περιορισμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κλιματική Αλλαγή, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε μεταξύ άλλων πως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αποτελούν πλέον πρόκληση ασφαλείας. Ανέφερε πως θα εξοικονομηθούν όμως πόροι και θα υπάρξει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κάτι που αποτελεί τόσο ευρωπαϊκή, όσο και ΝΑΤΟϊκή κατεύθυνση.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δημιουργία «πράσινων» κτιρίων και υποδομών, καθώς και στην αναβάθμιση των υπαρχόντων, με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την πρόληψη και τον έλεγχο της ρύπανσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και γενικότερα τη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη υλοποιηθεί εμβληματικά έργα πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης και του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εν γένει καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στο προσωπικό και στη διαδικασία συνεχούς και μεθοδικής αναβάθμισης των μέσων και των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων, με αρχικό στόχο την προετοιμασία για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Περιβαλλοντική πολιτική – 19 εκατομμύρια από την ΕΕ για φωτοβολταϊκά και λαμπτήρες LED σε στρατόπεδα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This