Παραιτήθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ – Καθήκοντα αναλαμβάνει ο Θεμιστοκλής Δεμίρης
Defence Redefined
Published on 05/08/2022 at 16:27

Παραιτήθηκε ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε αφότου διαπιστώθηκε πως το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μολύνθηκε με το λογισμικό Predator, παραιτήθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. 

Διαβάστε επίσης: Ισπανία | Οι αρχές εντόπισαν λογισμικό κατασκοπείας στα κινητά τηλέφωνα του πρωθυπουργού και της υπ. Άμυνας

Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού: “Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής”.

Ο Θεμιστοκλή Δεμίρης υπηρετεί ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην μέχρι σήμερα σταδιοδρομία του έχει ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό με την Κύπρο, καθώς μεταξύ άλλων, το 1992 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Τουρκίας-Κύπρου και το 1994 τοποθετήθηκε επικεφαλής του τμήματος Κύπρου. Επιπλέον, από το 1996 υπηρέτησε στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, ως Σύμβουλος Α’ και Αναπληρωτής Επικεφαλής Αρχής / Επιτετραμμένος και έχει παρασημοφορηθεί από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Με πληροφορίες από: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού, Υπουργείο Εξωτερικών, CNN Greece

Διαβάστε επίσης: CYPSEC 2021 – Συνέντευξη | Η χρήση A.I για προστασία προσωπικών δεδομένων από την MALLOC

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This