ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Παραδόθηκαν 32 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ATLAS 204 στις Ένοπλες Δυνάμεις – VIDEO
Defence Redefined
Published on 16/04/2021 at 18:04

Με 32 συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) ATLAS 204 της ελληνικής εταιρείας ALTUS LSA, ενισχύθηκαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, για σκοπούς επιτήρησης και ελέγχου των συνόρων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ειδικού τύπου doureios.com.

To ATLAS 204 είναι ένα τετραπτέρυγο, ιπτάμενο μέσο επιτήρησης με εμβέλεια από 10 ως 15 χλμ. αναλόγως της διαμόρφωσής του, ηλεκτροπτικό και υπέρυθρο (EO/IR) αισθητήρα, διάρκεια πτήσης 55 λεπτών και με την δυνατότητα μεταφοράς εικόνας μέσω ασφαλούς δικτύου από το πεδίο επιχειρήσεων προς τα κατά τόπους Κέντρα Διοικήσεως και Ελέγχου.

Η παράδοση των 32 ATLAS 204, ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου ενώ στις 2 Απριλίου ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των εκπαιδευτών, στην έδρα του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και η εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού το οποίο θα αναλάβει την συντήρηση των συστημάτων.

Διαβάστε επίσης: THOR | Η αμερικανική απάντηση ενάντια στα σμήνη Drones – Φωτογραφίες & VIDEO

Η ALTUS LSA, παρέδωσε επίσης στην Διοίκηση Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου ένα Σύστημα μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους ATLAS 204 με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως αυτά του Στρατού Ξηράς και επιπρόσθετες δυνατότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τo doureios.com το σύστημα που παραδόθηκε στην Διοίκηση Φρεγατών διαθέτει μηχανισμό αφέσεως φορτίου. 

Η ALTUS LSA είναι ελληνική εταιρεία με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.  Τα ΜΕΑ της εταιρείας είναι έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε επιχειρησιακή ανάγκη, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Διαβάστε επίσης: Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ελληνικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Πήγασος II – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This