ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέλαση 25ης Μαρτίου | Με μεγαλοπρέπεια και προσκεκλημένους τους Πούτιν, Μάκρον και Κάρολο
Defence Redefined
Published on 28/01/2021 at 14:15

Με μεγαλοπρέπεια, αλλά και προσαρμοσμένοι στους καιρούς της πανδημίας θα είναι οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική παλιγγενεσία, με τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 2021 να έχουν τεθεί ήδη στο επίκεντρο της προετοιμασίας των αρμοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ελλαδικό Τύπο, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί κανονικά (σ.σ είχε αναβληθεί πέρυσι λόγω πανδημίας), αναμένεται να είναι εμβληματική και με κάθε επισημότητα φέτος, στα πρότυπα μάλιστα ευρωπαϊκών εορτασμών για ανάλογες επετείους.

Διαβάστε επίσης: Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Ελλάδα

Για το λόγο αυτό, όπως μεταδίδουν τα ελληνικά μέσα, προσκεκλημένοι στη στρατιωτική παρέλαση θα είναι, μεταξύ άλλων, ηγέτες και προσωπικότητες με αναφορά στο κίνημα του Φιλελληνισμού, αλλά και διαχρονικούς δεσμούς με την Ελλάδα, όπως ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας. Οι τελευταίοι έχουν λάβει ήδη σχετικές προσκλήσεις από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με το Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ τον περασμένο Οκτώβριο, στην Αθήνα.

«Οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια δεν αποτελούν απλά μία ευκαιρία να αναπολήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και να αξιολογήσουμε συνολικά την ιστορική μας διαδρομή, αλλά έχουμε και την υποχρέωση να προδιαγράψουμε το μέλλον μας, και το μέλλον μας, όπως σας είπα, πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση εργασίας που είχε χθες με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου  Δασκαλάκη, επιμένοντας, ωστόσο, ότι «θα γιορτάσουμε φέτος, έστω και με ενδεχομένως λίγο διαφορετικό τρόπο από αυτόν τον οποίον είχαμε προγραμματίσει, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες, τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προσφορά στις επόμενες γενιές».

Με πληροφορίες από: protothema.gr

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα 2021 | Το βιντεο κλίπ της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση – VIDEO

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This