Πανεπιστήμιο Λευκωσίας | Ινστιτούτο Άμυνας και Ασφάλειας για Έρευνα σε προηγμένες τεχνολογίες
Defence Redefined
Published on 05/03/2022 at 19:02

Εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί στην Κύπρο ένα καινοτόμο Ινστιτούτο εντός του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το οποίο είναι επικεντρωμένο στην έρευνα και τεχνολογία με έμφαση τους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Άμυνας και Ασφάλειας (DSRI) δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για να αναπτύξει συνεργασίες με διάφορους κυβερνητικούς και ερευνητικούς οργανισμούς αλλά και με τη βιομηχανία στην Κύπρο και στο εξωτερικό, με σκοπό την προώθηση της έρευνας και τεχνολογίας, η οποία σχετίζεται με την άμυνα και την ασφάλεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμμετοχή σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το πρόγραμμα LOTUS στο οποίο σημειώνουμε συμμετέχουν και λοιπές κυπριακές εταιρείες.

Διαβάστε επίσης: LOTUS | UAVs επόμενης γενιάς από την ελληνική IDE για την αποτελεσματική επιτήρηση των συνόρων

Επίσης το DSRI είναι σύμφωνα με τον επικεφαλή του Δρ. Δημήτρη Δρικάκη, ιδιαίτερα δραστήριο σε διάφορες τεχνολογίες διπλής χρήσης όπως για παράδειγμα η τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning αλλά και η κυβερνοασφάλεια και ο κυβερνοπόλεμος. 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο Δρ. Δρικάκης και η οποία μεταξύ άλλων αφορά και την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως ένα “game changer” παράγοντα στις μελλοντικές αμυντικές εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: CYPSEC 2021 | Έρευνα, ανάπτυξη, τεχνητή νοημοσύνη και τρισδιάστατη τεχνολογία στην άμυνα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This