ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Υπουργός Αμυντικών Εξοπλισμών του ΗΒ στο Υπουργείο Άμυνας
Defence Redefined
Published on 10/11/2021 at 12:15

Συνάντηση είχε την Τρίτη ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης με τον Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Jeremy Quin. Η συνάντηση, φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για συνεργασία σε θέματα Ασφάλειας και Άμυνας το 2019, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι 2 Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας ενώ παράλληλα,  καταγράφηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών.

Οι Υπουργοί, συζήτησαν επίσης και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και διεθνούς φύσεως ζητήματα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο,ο Υπουργός Αμυντικών Εξοπλισμών είναι μεταξύ άλλων αρμόδιος για θέματα εξαγωγών αμυντικού υλικού, παράδοσης του σχεδίου εξοπλισμών, είναι υπεύθυνος για θέματα της βιομηχανίας πυρηνικής ενέργειας καθώς και για για έρευνα / ανάπτυξη.

Πηγή: Υπουργείο Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης: 4ο Πρόγραμμα Στρατηγικής Ηγεσίας | Ακαδημία Άμυνας ΗΒ και εταίροι της Κύπρου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This