ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε ότι πάει Αθήνα στις 31 Μαΐου
Defence Redefined
Published on 26/05/2021 at 13:01

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 31 Μαΐου για τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια , όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ μεταδίδει σήμερα ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ πηγαίνει στην Αθήνα με στόχο για δημιουργήσει μια θετική ατζέντα ενώ οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν τα άρθρα στα οποία οι τεχνικές επιτροπές δυσκολεύονται κατά τις διερευνητικές επαφές τους. Την απόφαση ωστόσο για την πραγματοποίηση 63ου γύρου διερευνητικών επαφών θα την λάβουν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα πάντως με την Μιλλιέτ ο δύο Υπουργοί θα προετοιμάσουν μια συνάντηση μεταξύ Ερντογάν – Μητσοτάκη στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα θέλει επίσης να θέσει στο τραπέζι θέμα ανατολικής Μεσογείου, ζήτημα βραχονησίδων, υφαλοκρηπίδας, εναέριου χώρου, θαλάσσιων αρμοδιοτήτων, αποστρατικοποίησης νησιών, καθεστώς νησιών, προβλημάτων Αιγαίου γενικότερα, καθώς και μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Διαβάστε επίσης: Γενί Σαφάκ | Στις 31 Μαΐου η συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια στην Αθήνα

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This