ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού χαιρετίζει την αύξηση θέσεων των Αξιωματικών
Defence Redefined
Published on 20/12/2021 at 10:24

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) χαιρετίζει την αύξηση θέσεων στην πυραμίδα των αξιωματικών με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η ανακοίνωση του ΣΑΚΣ αναφέρει πως παράλληλα με τις προαγωγές αξιωματικών, θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα όσο αφορά το ηθικό και τα κίνητρα των αξιωματικών, την αποσυμφόρηση στην ιεραρχία της Εθνικής Φρουράς ενώ αναφέρει πως οι συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουν την θέληση του Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΑΜ) για αναδιοργάνωση του στρατεύματος.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) θα ήθελε να πληροφορήσει τα μέλη του, ότι με την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022, εγκρίθηκαν η αύξηση των θέσεων στην πυραμίδα των Αξκων και το κονδύλι για τις ευδοκίμως τερματίσας της υπηρεσίας συναδέλφους του 2022.

Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 3 οι θέσεις του Τξχου, κατά 6 του Σχη, κατά 14 του Ανχη και κατά 9 του Τχη. Με την αύξηση αυτών των θέσεων και της προοπτικής της εφαρμογής των Κανονισμών περί Αξκων με τις αποστρατείες του 2022, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια καλή αποσυμφόρηση της πυραμίδας στην ιεραρχία του στρατεύματος. Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθεί σημαντικός αριθμός θέσεων για την προαγωγή αρκετών Αξιωματικών συναδέλφων που για πάρα πολλά χρόνια παραμένουν καθηλωμένοι στους ίδιους βαθμούς και στα ίδια καθήκοντα μέσα στο 2022. 

Οι παράλληλες προσπάθειες του ΣΑΚΣ για την άμβλυνση της στασιμότητας και μη προαγωγής των Αξιωματικών η οποία είχε ως αντίκτυπο να επηρεαστεί και το ηθικό τους, έχουν ευοδωθεί και  έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό την αποκατάσταση της αδικίας των 10 χρόνων στασιμότητας. 

Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες αυτές , αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα και τη θέληση του κ. Υπουργού Άμυνας για τη σε βάθος Αναδιοργάνωση της ΕΦ η οποία  στηρίζεται στην εξύψωση του ηθικού και παροχής κινήτρων στους Αξκους, προχωρώντας στην άρση της στασιμότητας που παρατηρείται εδώ και χρόνια στις προαγωγές και στην μη ανέλιξη τους.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην πάρα πάνω θετική εξέλιξη (ΥΠΑΜ- ΑΓΕΕΦ-ΕΠΥΠΑΜ-ΓΔ ΥΠΑΜ-Αξκους  ΥΠΑΜ-ΓΕΕΦ,ΚΟΙΝ. Επιτροπή Άμυνας) και να ευχηθούμε  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Διαβάστε επίσης: Ικανοποίηση εκφράζει για την ψήφιση του ωραρίου ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This