ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο Συριακός Στρατός ετοιμάζεται για επίθεση σε κατεχόμενη από την Τουρκία πόλη της Συρίας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 20/02/2021 at 11:34

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης al-Bab στο βόρειο Χαλέπι από τις τουρκικές δυνάμεις, σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές πηγές στις 19 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Southfront, οι ισχυρισμοί προέκυψαν μετά την ανάπτυξη μεγάλων ενισχύσεων από το 5ο τμήμα του στρατού και το 25ο τμήμα ειδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη al-Bab. Σύμφωνα με πηγές υπέρ της κυβέρνησης, πάνω από 300 άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Ο Ταγματάρχης Youssef Hammoud, εκπρόσωπος του τουρκικού υποστηριζόμενου Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA), είπε στον Enab Baladi ( συριακός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΜΕ) ότι ορισμένες μονάδες του SAA αναπτύχθηκαν σε τέσσερις περιοχές κοντά στην πόλη al-Bab.

Ο εκπρόσωπος του SNA δεν απέκλεισε την πιθανότητα επίθεσης του SAA και των συμμάχων του, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών δυνάμεων, στην πόλη.

“Δεν εμπιστευόμαστε τη ρωσική πλευρά επειδή είναι αναξιόπιστη και όλες οι αντιλήψεις που επιτεύχθηκαν με αυτήν δεν βασίστηκαν στην αμοιβαία εμπιστοσύνη”, δήλωσε ο Hammoud.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι, τις τελευταίες τρεις ημέρες, είχε παρακολουθήσει την άφιξη μεγάλων στρατιωτικών ενισχύσεων για κυβερνητικές δυνάμεις στους νότιους άξονες της πόλης Al-Bab στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Υπήρξαν παλαιότερα αναφορές ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση προς την πόλη Al-Bab, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από καμία επίσημη πηγή.

Με κόκκινο τα εδάφη που κατέχει ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA). Με πράσινο τα εδάφη του Συριακού Εθνικοού Στρατού (SNA)

Ο τουρκικός στρατός και οι αντιπρόσωποι του κατέλαβαν την πόλη al-Bab μετά από μάχη με το Ισλαμικό Κράτος, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 2016 και του 2017. Από τότε, επικρατεί μια κατάσταση ανομίας στην πόλη.

Η πόλη Al-Bab βρίσκεται ακριβώς πάνω στον αυτοκινητόδρομο Μ4, που συνδέει τη βορειοανατολική Συρία με τις βόρειες και παράκτιες περιοχές της χώρας. Αυτό καθιστά τη βόρεια πόλη μεγάλη σημασία για τη Δαμασκό. Οι τουρκικές δυνάμεις πιθανότατα δεν θα εγκαταλείψουν την πόλη χωρίς σκληρή αντίσταση.

Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 11 μαχητές του Ισλαμικού κινήματος του Τουρκιστάν νεκροί μετά από επίθεση του Συριακού Στρατού – VIDEO

Με πληροφορίες από: Southfront.org / Hawar News Agency

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This