ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο στρατός της Λευκορωσίας τίθεται σε μέγιστη ετοιμότητα – VIDEO
Defence Redefined
Published on 25/08/2020 at 08:27

Το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το τρίτο στάδιο ετοιμότητας μάχης και επιθεώρησης το οποίο προβλέπει ότι οι στρατιωτικές μονάδες της χώρας τίθενται στον υψηλότερο δυνατό βαθμό ετοιμότητας μάχης.

«Από τις 24 Αυγούστου, με εντολή του υπουργού Άμυνας της Λευκορωσίας, υπό την ηγεσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, ξεκίνησε το τρίτο στάδιο ετοιμότητας μάχης και επιθεώρησης των ενόπλων δυνάμεων» ανέφερε το Υπουργείο στο Telegram.

Σκοπός της επιθεώρησης είναι να εκτιμηθεί τόσο η ικανότητα όσο και η ετοιμότητα των στρατιωτικών μονάδων να εκτελούν ασκήσεις σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

«Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης προβλέπονται μεμονωμένες στρατιωτικές μονάδες να τεθούν στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας, με την ανάκληση στρατιωτών και από το απόθεμα» δήλωσε το Υπουργείο προσθέτοντας ότι η επιθεώρηση θα ολοκληρωθεί με στρατιωτική άσκηση.

Διαβάστε επίσης: Το NATO διαψεύδει πως αναπτύσσει ενισχύσεις στα σύνορα της Λευκορωσίας

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας, Βίκτορ Κρένιν, έκανε λόγο για παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε μια ολοκληρωμένη τακτική άσκηση με τα στρατεύματα της δυτικής επιχειρησιακής διοίκησης.

 Η άσκηση εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Πλήρεις τακτικές ασκήσεις προγραμματίζονται για τις 28-31 Αυγούστου.

Η εξέλιξη αυτή, ώθησε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές να πλημμυρίσουν στους δρόμους του Μινσκ τις τελευταίες ημέρες για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου Λουκασένκο. 

Δείτε το βίντεο: 

Με πληροφορίες από: Sputnik

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This