ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ο πρώτος εναέριος ανεφοδιασμός F/A-18 Super Hornet από μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι γεγονός – VIDEO
Defence Redefined
Published on 08/06/2021 at 13:11

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα βίντεο όπου παρουσιάζει, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να χρησιμοποιείται για εναέριο ανεφοδιασμό για πρώτη φορά στην ιστορία.

Στις 4 Ιουνίου, το υπό δοκιμή, μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-25 T1 της Boeing ανεφοδίασε ένα άλλο αεροσκάφος. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης, το MQ-25 Stingray απέδειξε την ικανότητά του να εκτελεί αποστολή εναέριου ανεφοδιασμού και μεταφέροντας με επιτυχία τα καύσιμα του, σε αεροσκάφος F / A-18 Super Hornet, του αμερικανικού ναυτικού.

Το μη επανδρωμένο όχημα MQ-25 Stingray έχει σχεδιαστεί για τον εναέριο ανεφοδιασμό των μαχητικών F / A-18 Super Hornet, των EA-18G Growler που κατασκευάζεται επίσης από την Boeing, καθώς και των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 της αντίπαλης εταιρείας Lockheed Martin, σύμφωνα με το PRNews.

“Το έργο τους (σ.σ του Ναυτικού και της Boeing) είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την ασφαλή ενσωμάτωση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο άμεσο μέλλον των αμυντικών επιχειρήσεων”, δήλωσε η Leanne Caret, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Defense, Space & Security.

Το MQ-25 T1 θα συνεχίσει τις δοκιμαστικές πτήσεις πριν αποσταλεί στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, για δοκιμές προσνήωσης σε κατάστρωμα αεροπλανοφόρου.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε στο παρελθόν, ότι τα δύο πρώτα αεροπλανοφόρα που θα εξοπλιστούν με τα αεροσκάφη MQ-25 Stingray είναι τα αεροπλανοφόρα κατηγορίας Nimitz – USS Dwight D. Eisenhower και USS George H.W. Bush.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ, αναμένει να εξοπλιστεί με τουλάχιστον 72 MQ-25 Stingray, με συνολικό κόστος περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια, με χρονικό ορίζοντα το 2024.

Διαβάστε επίσης: Αεροσκάφος “Hercules” ανεφοδιάζει ελικόπτερο CH-53K στον αέρα | VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This