ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν ξανακτυπά | «Γι αυτό θα γνωρίσεις καλά τους τρελούς Τούρκους»
Defence Redefined
Published on 10/02/2021 at 16:00

Για προκλητικές δηλώσεις από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τη πάγια ρητορική της Άγκυρας για τα νησιά του Αιγαίου.

Σε ομιλία του, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ερντογάν ανέφερε ότι: «εγώ έκανα μια δήλωση πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη.Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτακης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές, και ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στο Ντολμάμπαχτσε. Η δεύτερη συνάντηση θα γινόταν την Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς πως να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Αν πράγματι έχεις μια αναζήτηση για ειρήνη μη με προκαλείς. Να ξέρεις τα όρια σου. Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, σημαινει πως εσυ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες απο το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε απο το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι εμείς μαζί σου δεν μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι». 

Συνεχίζοντας ο Ερντογάν πήρε τη σκυτάλη από τον υπουργό του, Χουλουσί Ακάρ, αναφέροντας ότι: «είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια απο κάπου; Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το που και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν ανέφερε ότι θέλει: «να του υπενθυμίσει κάτι». Συγκεκριμένα σημείωσε: «Εσύ βασίστηκες σε κάποια βουνά αλλά στα βουνά αυτά έριξε χιόνι. Κανένα όφελος δεν έχεις. Όμως εμείς οτιδήποτε το κάνουμε μόνοι μας. Κι έτσι συνεχίζουμε. Γι αυτό θα γνωρίσεις καλά τους τρελούς Τούρκους».

Τέλος, όσον αφορά το Κυπριακό, ο Ερντογάν επανέλαβε πως «απο εδώ και πέρα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο εκτός απο τη λύση των δυο κρατών. Θέλετε το δέχεστε, θέλετε όχι. Δεν υπάρχει πια ομοσπονδία. Ξεχάστε την».

Διαβάστε επίσης: Τσελίκ | “Οι Τούρκοι στρατιώτες είναι στην Κύπρο για να μείνουν”

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This