ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο Αρμενικός Στρατός κάλεσε την κυβέρνηση σε παραίτηση – Για απόπειρα πραξικοπήματος κάνει λόγο ο Πασινιάν
Defence Redefined
Published on 25/02/2021 at 11:31

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, καταγγέλει απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα γράφει το Reuters, ο Πασινιάν σημείωσε πως το κάλεσμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να παραιτηθεί, μεταφράζεται σε απόπειρα πραξικοπήματος.

Κάλεσε, παράλληλα, τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας Γιερεβάν.

«Θεωρώ τη δήλωση του Γενικού Επιτελείου ως απόπειρα πραξικοπήματος. Καλώ όλους τους υποστηρικτές μου στην Πλατεία Δημοκρατίας. Θα απευθυνθώ σύντομα στον λαό», έγραψε ο Αρμένιος πρωθυπουργός στο Facebook.

Κατά πληροφορίες, ο Πασινιάν προχώρησε ήδη στην απόλυση του επικεφαλής προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. 

Νωρίτερα σήμερα, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Interfax, ο στρατός είχε καλέσει τον Πασινιάν να παραιτηθεί από τον πρωθυπουργικό θώκο και την κυβέρνηση του να αποχωρήσει από την εξουσία.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με διαδηλώσεις, με τους επικριτές του να καταγγέλλουν τους χειρισμούς του στις νέες συγκρούσεις με δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων: 

“Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του κατά της απόλυσης του Πρώτου Αναπληρωτή Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας για κοντόφθαλμους και αδικαιολόγητους λόγους, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη η εθνική και κρατικά συμφέροντα της Δημοκρατίας της Αρμενίας, που βασίζονται μόνο σε προσωπικά και φιλόδοξα συναισθήματα.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Αρμενίας δεν είναι πλέον σε θέση να λάβουν επαρκείς αποφάσεις σε αυτήν την κρίση και τη μοιραία κατάσταση για τον αρμενικό λαό.

Οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υπομείνει υπομονετικά “επιθέσεις” με στόχο να δυσφημίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις από την τρέχουσα κυβέρνηση, αλλά υπάρχει όριο σε όλα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας εκπλήρωσαν το καθήκον τους με τιμή, πολέμησαν μαζί με τον λαό τους εναντίον του εχθρού.

Σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση, οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας απαιτούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, ενώ τους προειδοποιεί να αποφύγουν τη χρήση βίας εναντίον των ανθρώπων των οποίων τα παιδιά πέθαναν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους και τον Αρτσάχ.

Ο στρατός ήταν πάντα με τους ανθρώπους, όπως και οι άνθρωποι με τον στρατό.

Την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου, υπογράφουν 40 Ανώτατοι Αξιωματικοί του Αρμενικού Στρατού. 

Διαβάστε επίσης: Αρμένια | Πολιτική θύελλα και αντιπαράθεση με την Ρωσία, μετά τις δηλώσεις Πασινιάν για τους πυραύλους Iskander

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This