ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο απόηχος της συμφωνίας Ισραήλ – ΗΑΕ | VIDEO
Defence Redefined
Published on 14/08/2020 at 15:25

Στον απόηχο της χθεσινής ιστορικής συμφωνίας του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω της οποίας επιτεύχθηκε αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, ένας από τους κυριότερους συμβούλους του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι:

“Η παλαιστινιακή ηγεσία απορρίπτει και καταγγέλλει την τριμερή, αιφνίδια ανακοίνωση από τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ». Ο Ρουντέινα πρόσθεσε ότι η συμφωνία αυτή συνιστά «προδοσία της Ιερουσαλήμ, του Αλ Άκσα και του παλαιστινιακού σκοπού”

Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν επίσης να συγκληθεί κατεπειγόντως ο Αραβικός Σύνδεσμος για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις.

Η Χαμάς με ανακοίνωση της δήλωσε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα “δεν εξυπηρετεί τον παλαιστινιακό σκοπό” και συνιστά “λευκή επιταγή” για τη συνέχιση της “κατοχής” της Παλαιστίνης.

“Η συμφωνία αυτή είναι απορριπτέα και καταδικαστέα. Δεν εξυπηρετεί τον παλαιστινιακό σκοπό αλλά θεωρείται συνέχιση της άρνησης των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού”, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαζέμ Κάσεμ, ο εκπρόσωπος της Χαμάς .

“Η Χαμάς εκτιμά ότι πρέπει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τον (παλαιστινιακό) λαό και όχι να συνάπτουμε σχέσεις με τον κατακτητή”, όπως αποκαλούν πολλοί Παλαιστίνιοι το Ισραήλ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η Αίγυπτος η μοναδική αραβική χώρα μαζί με την Ιορδανία η οποία διαθέτει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, χαιρέτησε την εν λόγω συμφωνία η οποία να σημειωθεί ότι προβλέπει την εγκατάσταση πρεσβειών εκατέρωθεν, στενή συνεργασία σε επενδύσεις, ενέργεια, περιβαλλοντική προστασία και την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊου καθώς και την δέσμευση του Ισραήλ ότι δε θα προχωρήσει σε προσάρτηση εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, euronews

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ | Διαδήλωση κατά του σχεδίου προσάρτησης εδαφών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This